Будинок культури с. Велика Омеляна

  • 648

В обіймах могутніх грабів, лип та кленів, серед омелянського парку, стоїть у природній тиші Будинок культури, який функціонує з 1967 року за адресою вул. Шевченка 77. Тут проводиться культурно-масова робота, яка забезпечує дозвілля населення села Велика Омеляна.

В будинку культури розташовується публічно-шкільна бібліотека, де навіть самий вибагливий читач зможе знайти собі книгу до душі.

В приміщенні стоять столи для настільного тенісу. Цей вид спорту є найбільш популярним і доступним на сьогодні. Напевно, кожен хоч раз пробував у ньому свої сили.

В будинку культури облаштовано танцювальний клас, де проходять заняття з фітнесу.

Бажаючі спробувати свої сили в інших видах спорту, можуть пограти в шашки чи шахи, а для більш активних споруджено майданчик з тренажерами; баскетбольний майданчик з сучасними щитами; футбольне поле, на якому проводяться футбольні матчі.

В будинку культури діють три любительські об’єднання:

  • «Мафія»,
  • «Паросток»,
  • «Мова квітів»;

та 6 гуртків:

  • «Декупаж»,
  • «Художнє слово»,
  • «Паперове диво»,
  • «Вокального співу»,
  • ансамбль «Щастинки»,
  • спортивно-оздоровчий (настільний теніс).

Також проводяться майстер класи з писанкарства, техніки витинанки, розпис різдвяного печива. 

Глядацька зала будинку культури розрахована на 250 глядачів, на його сцені виросло не одне покоління великоомелянців.

На даний час там проводиться ремонт, тому було прийняте рішення облаштувати малу сцену у фойє будинку культури.

В закладі культури проводиться велика кількість культурно-масових заходів багато з них вже стали традиційно щорічними. «Свято Пирогів» під час якого проходить виставка місцевих майстрів декоративно-прикладного мистецтва та благодійний ярмарок, виручені кошти передаються онко хворим односельцям. День молоді, конкурс малюнку на асфальті «Поле, річка, зелен гай – Україна рідний край», Фестиваль юних талантів «Ми діти своєї Вітчизни», де діти показують свої таланти: декламують вірші, співають пісні, танцюють, проходить виставка юних художників та юних майстрів декоративно-прикладного мистецтва.  Фуд фестиваль «Шашлик-башлик», який полюбився жителям села.

За роки існування цей заклад змінив багато керівників, Директором будинку культури с.Велика Омеляна є Сьох Оксана Аркадіївна. Керівником закладу вона працює з 17 березня 2016 року. Сьох О.А. у 2019 році закінчла Рівненський державний гуманітарний університет та здобула вчений ступінь магістр культурології.

З 10 серпня 2019 року започатковано «Книгу рекордів с. Велика Омеляна» в якій вже є перший рекорд.