Про необхідність належного облаштування та експлуатації індивідуальних колодязів та ризики вживання забрудненої питної води, щодо заходів зі знезараження питної води
Використання води для пиття є однією з найважливіших потреб людини. Але треба пам’ятати, що вода може бути одним із факторів передачі інфекційних захворювань, в першу чергу – кишкових інфекцій. Крім кишкових інфекцій, через питну воду можуть і інші інфекційні захворювання.
Рятувальники Рівненщини закликають населення суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах!
Зважаючи на високу температуру, рятувальники Рівненщини закликають населення суворо дотримуватися правил пожежної безпеки та не провокувати пожежі у природних екосистемах! Перш за все, не слід розводити відкритий вогонь біля лісових зон, в полях, торфовищах, сільгоспугіддях, заплавах річок та вздовж доріг, а також залишати недопалки та сірники на сухій трав’янистій підстилці.
П О В І Д О М Л Е Н Н Я про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації
П О В І Д О М Л Е Н Н Я
ПРО ПОЖЕЖНУ БЕЗПЕКУ В ПЕРІОД ЗБИРАННЯ ВРОЖАЮ
Для хліборобів настав найважливіший період - збирання врожаю. Жнива є причиною особливої турботи для хліборобів, бо через чиюсь прикру недбалість усе, що виростили люди, може бути втраченим. З настанням пожежонебезпечного періоду різко зростає ймовірність пожеж. Серед найпоширеніших причин пожеж є необережне поводження з вогнем поблизу ланів та місць скиртування – це куріння, розпалювання багать, дитячі пустощі з вогнем, несправність сільськогосподарської техніки, відсутність іскрогасників, порушення вимог технологічного процесу, а також сукупність погодних і людських факторів, недотримання правил пожежної безпеки та пожежного захисту сільгоспугідь, лісосмуг, ліній електропередачі, газопроводів, доріг в літній пожежонебезпечний період. З метою недопущення виникнення пожеж у період жнив, потрібно пам’ятати основні вимоги норм з питань пожежної безпеки при збиранні врожаю.
Ботулізм – це смертельно небезпечно
Щороку в Україні продовжують реєструватись випадки ботулізму з десятками постраждалих, а також летальними випадками. Провідним фактором передачі при спалахах ботулізму встановлено м’ясні консервовані харчові продукти домашнього виготовлення (50,3%), а як найбільш небезпечний фактор ризику за показником летальності (35,7%) визначено рибу річкову в’ялену і копчену.
Урядом України продовжено роботу ДП "Документ" за кордоном
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову, якою продовжується робота закордонних підрозділів ДП «Документ». Зазначимо, що робота за межами України відокремлених підрозділів ДП «Документ», що належать до сфери управління Державної міграційної служби України, розпочалася ще у 2022 році.
Безпека на воді
Ігнорування правил поведінки під час відпочинку на воді часом може коштувати життя!
Конкурс на визначення виконавця послуги з вивезення ТПВ на території Великоомелянської сільської ради
до відома
https://rada.info/upload/users_files/04387154/d1a218a581d88e604ceace87c72c8ed6.pdf