Перспективні плани семи областей вже в Мінрегіоні

  • 475

Фото без опису

 

На розгляді в Мінрегіоні знаходяться вже 7?? з поданих обласними державними адміністраціями до Кабінету Міністрів перспективних планів: ??Волинської, ??Київської, ??Миколаївської, ??Рівненської, ??Харківської,??Хмельницької та ??Чернівецької областей.
Про це повідомив заступник Міністра розвитку громад та територій Вячеслав Негода під час робочої наради з обговорення перспективних планів.
«Сьогодні ми обговорили проекти перспективних планів Миколаївської, Хмельницької та Чернівецької областей. В цілому вони відповідають законодавству і Методиці, за виключенням лише декількох громад, показники спроможності яких близькі до критичних. Ці розбіжності ми ще можемо усунути — надати висновки і рекомендувати ОДА переглянути свої пропозиції», — сказав В’ячеслав Негода.
??Він також наголосив на необхідності більшої відкритості процесу формування перспективних планів з боку облдержадміністрацій. «Нас чи не щодня запитують, чому Мінрегіон не публікує проекти перспективних планів. Оприлюднювати проекти документів, які розробляли не ми, з нашого боку неправильно. Це мали б зробити самі ОДА, бо вони зацікавлені, щоб у цьому питанні було менше маніпуляцій і дезінформації. Житомирська ОДА, наприклад, одразу оприлюднила проект перспективного плану(https://bit.ly/2SQPsot), і більшість питань обговорюються та вирішуються на рівні регіону. Люди мають інформацію безпосередньо від розробника перспективного плану і не змушені шукати відповіді в міністерстві, Уряді, в асоціаціях чи у експертів», — сказав заступник Міністра.

http://www.minregion.gov.ua/press/news/perspektivni-plani-semi-oblastey-vzhe-na-rozglyadi-v-minregioni/?fbclid=IwAR1jynTSraE-3YO_wqYcQHFriabOKko5RvOKiD4C-F5XOvlhWt_mF-AfDgw