Вимога щодо переходуна прямі міжбюджетні відносини

  • 448

Асоціація "ОТГ Рівненщини" підтримує голів новостворених ОТГ у їх вимогах щодо переходу на прямі міжбюджетні відносини

Із відкритим зверненням до Верховної Ради України та народних депутатів від Рівненщини, Кабінету Міністрів України та профільних міністерств, Рівненської облдержадміністрації звернулися голови 10 об'єднаних територіальних громад, вибори в яких відбулися у 2019 році.

Мова йде про такі ОТГ, як: Антонівська, Великоомелянська, Вирівська, Головинська, Каноницька, Кричильська, Малинська, Полицька, Рафалівська та Семидубська, ради яких на своїх сесіях розглядають це звернення.

Ці 10 ОТГ не включені до державного бюджету та не переведені на прямі бюджетні відносини, відповідно їхні фінансові надходження не змінилися.

Як наслідок, цим громадам надзвичайно важко показати очікуваний людьми позитивний результат, а це в свою чергу негативно впливає на оцінку децентралізації.

Місцева асоціація ОМС "ОТГ Рівненщини" ще минулого року звертала увагу народних депутатів на цю проблему і закликала їх бути уважними при ухваленні Державного бюджету України 2020. На жаль, цієї проблеми уникнути не вдалось.

Тому зараз, ми солідарні із нашими колегами - головами новообраних ОТГ, і закликаємо владу підтримати децентралізацію, а саме:
- уряд - визнати всі об'єднані територіальні громади спроможними і направити в парламент зміни до бюджету
- парламент - внести зміни до державного бюджету і надати усім повноцінно створеним ОТГ прямі міжбюджетні відносини з другого кварталу 2020 року.

@Олександр Бачук @Володимир Жук @Володимир Грицай @Алла Карпюк Бердін @Василь Совгуть @Віктор Семчук @Микола Добриднік @Олена Гребень @Микола Озеруга

Олександр Аліксійчук (Аліксійчук Олександр) Дмитро Соломчук Віктор М‘ялик Сергей Литвиненко Solomiia Bobrovska Vitaliy Koval Igor Tymoshenko Олександр Ковальчук Олександр Салійчук Роман Іванісов