Що чекає на порушників умов карантину

  • 845

Фото без опису

У зв'язку із загрозою поширення коронавірусу в Україні введений режим НС. Задля безпеки громадян у всіх районах та містах Рівненщини закриті розважальні заклади, школи та дитсадки. Працюють лише продуктові магазини, аптеки, АЗС, пошти та банки. Припинено пасажирське сполучення.

Але є люди, які нехтують умовами карантину та продовжують вести свій бізнес. На кол-центр Рівненської ОДА - 0 800 500 078 - також поступає інформація про заробітчан, які порушують умови самоізоляції.

??Нагадаємо, заробітчани та інші жителі області, які повернуся із-за кордону зобов’язані дотримуватися карантинного режиму, розписки про це вони надали Держприкордонслужбі. Люди повинні її дотримуватися, щоб убезпечити себе та близьких.

Самоізоляція полягає у тому, що упродовж щонайменше 14 днів потрібно уникати будь-яких контактів.

Нагадаємо, що за порушення правил карантину введені штрафи – від 17 до 34 тисяч гривень.

Як розповіли в поліції Рівненської області до них надійшло 260 повідомлень щодо порушення встановлених обмежень у зв’язку з поширенням коронавірусу COVID-19. Із них за 99 фактами поліцейські спільно з інспекторами патрульної поліції склали адміністративні протоколи за статтею 44-3 КУпАП.

Матеріали скеровані до суду, а з порушниками проведена додаткова профілактична бесіда.