До уваги жителів Великоомелянської об'єднаної територіальної громади

  • 493

 

Фото без опису

Шановні мешканці Великоомелянської сільської ради? а також власники земельних ділянок та землекористувачі!

Виконавчий комітет Великоомелянської сільської ради попереджає Вас про відповідальність за спалювання сухої рослинності. Так відповідно до  статті 152 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», порушення державних стандартів, норм і правил у сфері благоустрою населених пунктів, правил благоустрою територій населених пунктів - тягнуть за собою накладення штрафу на громадян в розмірі від двадцяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 340 до 1360 грн.) і на посадових осіб, громадян - суб'єктів підприємницької діяльності - від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 грн.).

Інформуємо, що неконтрольоване спалювання сухої рослинності створює загрозу життю людей, призводить до значної шкоди довкіллю (забруднення атмосферного повітря, зникнення рідкісних видів рослин, тощо). При згорянні рослинних залишків, у повітря вивільняються пестициди та радіонукліди, накопичені рослинами протягом року. Нерідко разом з листям горить сміття, що спричиняє ще потужніше забруднення атмосферного повітря. Окрім безпосередньої шкоди людському здоров’ю, спалювання рослинних залишків становить суттєву загрозу природі, погіршується видимість на дорогах, збільшується частота ДТП.

Відповідно до ст. 20, 22 Закону України «Про охорону атмосферного повітря», «Правил благоустрою населених пунктів Великоомелянської територіальної громади», затверджених рішенням Великоомелянської сільської ради від 01.02.2018 № 670, спалювати сміття, опале листя дерев, обрізки дерев на вулицях, майданчиках, скверах, бульварах, територіях підприємств, установ, організацій, приватних домоволодінь категорично заборонено.

 У випадку порушень діючого законодавства Вас буде притягнуто до адміністративної відповідальності !