Штормове попередження!

  • 1349

Зображення може містити: одна або кілька осіб та текст

Штормове попередження!

За даними Рівненського обласного центру з гідрометеорології 15 та 16 січня на території області очікується значне ускладнення погодних умов.

На території Рівненщини вночі 15 січня спостерігатиметься помірний сніг, місцями хуртовина, в решту періоду часу – невеликий сніг, на дорогах ожеледиця. У цей період очікуються пориви північно-західного вітру 7-12 м/с, температура повітря – вночі 10-15º, вдень 8-13º морозу. 16 січня вночі спостерігатиметься зниження температури до 21º, вдень – 13-18º морозу.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Рівненської облдержадміністрації нагадує жителям області про можливе погіршення стану доріг, виникнення снігових переметів на окремих ділянках проїжджих частин та рекомендує по можливості обмежити виїзд автотранспортом без нагальної потреби.

Прохання до водіїв бути максимально уважними за кермом автомобілів, а пішоходам під час переходу проїжджих частин. Пам’ятайте, що сильні пориви вітру можуть спричинити падіння дерев на проїжджу частину та сприяти виникненню дорожньо-транспортних пригод.

Слід також пам’ятати, що сильні пориви вітру та налипання мокрого снігу можуть спричинити обриви ліній електропередач. За таких обставин не слід намагатися усунути аварію самотужки, оскільки це може призвести до ураження електричним струмом. Про пошкодження електромережі слід повідомити відповідні служби або чергового аварійно-рятувальної служби за телефоном “101”.

Начальник управління з питань

НС та ЦЗН облдержадміністрації Віктор СИМОНЮК