ІНФОРМАЦІЯ для споживачів послуг з поводження з побутовими відходами ВЕЛИКООМЕЛЯНСЬКОЇ ТГ

  • 2628

 

ІНФОРМАЦІЯ

 для споживачів послуг з поводження з побутовими відходами ВЕЛИКООМЕЛЯНСЬКОЇ ТГ

про намір здійснити зміну тарифів на послуги з поводження

з побутовими відходами КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ»

 

Діючі тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами у розмірі 14,15 грн. (мешканці багатоквартирних будинків) та 15,90 грн. (мешканці приватних будинків) були затверджені у червні 2019 року. Дані тарифи на сьогоднішній день не покривають витрат, які виникають у зв’язку із наданням вищезазначених послуг, які збільшилися з незалежних від Комунального підприємства причин.

За період з червня 2019 року мінімальна заробітна плата зросла на 60 % (станом на 01 січня 2019 року – 4 173,00 грн., в той час як станом на 01 січня 2022 року – 6 500,00 грн.), а відповідно зросли розміри сплати до бюджету обов’язкових податків та зборів, зокрема: єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, податок на доходи фізичних осіб та військовий збір.

Протягом останніх 3-х років значно збільшилися витрати на паливно-мастильні матеріали, колісні шини, різного роду запчастини, обладнання та спеціалізовані комплектуючі через збільшення їх вартості.

Також, у зв’язку з воєнною агресією Російської федерації проти України, 24 лютого 2022 року Указом Президента України №64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні» по всій території України було введено режим воєнного стану.

Після введення режиму воєнного стану, ситуація в Україні значно змінилася, що призвело до стрімкого зростання цін на різного роду витратні речовини.

КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ» для надання послуг з поводження з побутовими відходами використовує спеціально обладнані транспортні засоби, які регулярно потрібно підтримувати у належному стані для їх подальшої належної експлуатації.

Також, ще однією із статей витрат є спеціалізований одяг для працівників, які при виконанні своїх обов’язків, мають безпосереднє відношення до побутових відходів.

Крім того, збільшилася сума за тариф на захоронення побутових відходів, яку КП «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ» зобов’язане сплачувати щомісяця на користь організації, яка надає відповідні послуги по захороненню.

Комунальне підприємство «ВЕЛИКОШПАНІВСЬКЕ» має статут платника податку на прибуток на загальних підставах, передбачених Податковим кодексом України, а також з 01 січня 2020 року є платником податку на додану вартість.

Відповідно до Закону України «Про житлово – комунальні послуги» та «Про відходи», тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами повинні бути не нижчі від розміру економічно обгрунтованих витрат.

Формування тарифу на послуги з поводження з побутовими відходами здійснювалося згідно положень Постанови Кабінету Міністрів України № 1010 від 26 липня 2006 року «Про затвердження Порядку формування тарифів на послуги з поводження з побутовими відходами» (зі змінами та доповненнями).

Із 01 серпня 2022 року планується встановити тарифи на послуги з поводження з побутовими відходами у розмірі:

  • 24,05 грн.  – мешканці багатоквартирних будинків;
  • 25,00 грн. – мешканці приватних будинків;

 

Зауваження та пропозиції приймаються за адресою: 35340, с. Великий Житин, вул. Рівненська, буд. 76-А, Рівненський район, Рівненська область протягом 10 календарних днів з дня оприлюднення інформації про намір зміни тарифів.

Телефон для довідок: 068-89-99-237

Електронна пошта: kp-vg@ukr.net