Керівництво ДСНС взяли участь у церемонії відкриття Центру безпеки громадян у с. Велика Омеляна

  • 120

Керівництво МВС та ДСНС здійснило робочу поїздку на Рівненщину

29 квітня на Рівненщині з робочим візитом завітали перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін та Голова ДСНС України Сергій Крук.

Керівництву МВС та ДСНС було презентовано роботу оперативно-координаційного центру Головного управління ДСНС України у Рівненській області після проведення повної реконструкції телекомунікаційних мереж та обладнання.

В центрі (ОКЦ) відбувається координації дій усіх органів управління та сил цивільного захисту, здійснюється моніторинг, збирання, обробка та узагальнення інформації про обстановку в зоні виникнення надзвичайної ситуації, пожежі або небезпечної події. Крім того, в центрі є система радіаційного спостереження. Це єдина система в Україні. Вона включає 11 пунктів спостереження по всій Рівненській області.

Потому на території новоствореної 25-ї державної пожежно-рятувальної частини міста Рівне перший заступник

міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін та Голова ДСНС України Сергій Крук подякували рятувальникам та правоохоронцям, які виконують службові обов'язки у надзвичайно важкий час для нашої країни. Також співробітників системи МВС було заохочено правами міністра внутрішніх справ та Голови ДСНС.

Також Сергій Крук узяв участь у церемонії відкриття Центру безпеки громадян у с. Велика Омеляна Рівненського району.

"Сьогодні створюється вже 3-й Центр безпеки громадян на Рівненщині. Такі центри покликані гарантувати безпеку, комфорт і стабільність у місцевих громадах.

А найближчим часом планується відкриття ще 2 таких центрів", - сказав Крук на відкритті центру під час робочої поїздки до Рівненщини.

Центр безпеки у територіальній громаді поєднує функції захисту від пожеж та надзвичайних ситуацій, громадської безпеки та екстреної медичної допомоги з єдиною комунікацією. Ціль роботи таких центрів: цілодобове реагування на запит про екстрену допомогу – до 20 хвилин.