Повідомлення про початок процедури розгляду та  врахування пропозицій  громадськості у проекті містобудівної документації та звіту про стратегічну екологічну оцінку до проєкту

  • 152

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», Закону України «Про основи містобудування»,  Закону України «Про архітектурну діяльність», Закону України «Про стратегічну екологічну оцінку», “Порядку розроблення містобудівної документації” затвердженого наказом міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства №290 від 16.11.2011 року, постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні» Великоомелянська сільська рада оприлюднює проект документу державного планування та звіт про екологічну оцінку до проекту та  за участю зацікавлених осіб планується провести громадські слухання щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні - внесення змін до містобудівної документації «Детальний план території для будівництва та обслуговування об’єктів придорожнього сервісу на території Великоомелянської сільської ради» в редакції: «Детальний план території індустріального парку за межами населених пунктів на території Великоомелянської сільської ради Рівненського району» та звіту про статегічну екологічну оцінку до проекту, що розробляється на виконання рішення Великомелянської сільської ради від 15 вересня 2022 року № 895 «Про внесення змін до містобудівної документації».

 

Детальний план території виконаний з метою:

1. внесення змін в раніше розроблений детальний план території в частині визначення принципів планувально-просторової організації індустріального парку; зміни цільового призначення земельних ділянок;

2. уточнення всіх планувальних обмежень використання території згідно з державними будівельними нормами та санітарно-гігієнічними нормами;

3. визначення функціонального призначення території;

4. визначення напрямів, черговості та обсягів подальшої діяльності щодо проведення інженерної підготовки території та організації транспортного і пішохідного руху;

5. охорона та поліпшення стану навколишнього середовища, забезпечення екологічної безпеки; комплексного благоустрою та озеленення.

Замовник: Великоомелянська сільська рада. с. Велика Омеляна, вул. Шевченка, буд. 79, 35360.

Електронна адреса – vomelyna@ukr.net, тел.: (0362) 278-157.

Розробник (виконавець): ФОП Семенюк Роман Віталійович  (сертифікат № 004258 від 28.02.2019 року)

33018, м. Рівне, вул. Стельмаха Володимира, 16-Б тел. (067)254-03-97

Підстава розроблення – договір №РС-22-188 від 22.09.2022 року, та завдання на розроблення детального плану території від 22.09.2022 року.

З матеріалами проекту містобудівної документації можна ознайомитися в адмінприміщенні Великоомелянської сільської ради: понеділок - п’ятниця з 8.30-13.00 до 14.00-17.00 та на офіційному веб-сайті «Великоомелянська громада».

Відповідальний за організацію розгляду пропозицій – Козачук Ольга Віталіївна.

Подання та прийом пропозицій від громадськості у письмовій формі здійснюється в межах громадського обговорення з 21 квітня 2023 року по 20 травня 2023 року за адресою: с. Велика Омеляна, вул. Шевченка, буд. 79.

Громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі зауваження та пропозиції до Звіту про СЕО та проекту документу державного планування. Усі зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та Звіту про СЕО, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження або вмотивовано їх відхиляє.

Пропозиції, надані після встановленого строку, не розглядаються.

Громадські слухання  містобудівної документації – детального плану території будуть проводитися 23 травня 2023 року об 11:00 годині в адмінприміщенні Великоомелянської сільської ради за адресою: с. Велика Омеляна, вул. Шевченка, буд. 79. 

 

 

Повідомлення про оприлюднення проекту документа державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку

  1. Повна назва документа державного планування

внесення змін до містобудівної документації «Детальний план території для будівництва та обслуговування об’єктів придорожнього сервісу на території Великоомелянської сільської ради» в редакції: «Детальний план території індустріального парку за межами населених пунктів на території Великоомелянської сільської ради Рівненського району».

  1. Орган, що прийматиме рішення про затвердження документа державного планування

Великоомелянська сільська рада Рівненського району

  1. Передбачувана процедура громадського обговорення

а) дата початку та строки здійснення процедури:

З метою одержання та врахування зауважень і пропозицій громадськості Заяву Про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки документу державного планування було розміщено на офіційному веб-сайті Великоомелянської громади від 14.12.2022 року:

https://vomelyana-gromada.gov.ua/news/1671028101/

Повідомлення про початок збору зауважень та пропозицій від громадськості Великоомелянської територіальної громади до Заяви про визначення обсягу Звіту було опубліковане у газеті «Рівне Експрес», випуск від 14.12.2022 р. № 46 (№1337) та у газеті  «Рівне Вечірнє», випуск від 14.12.2022 р. №50 (№2624). Протягом громадського обговорення заяви про визначення обсягу стратегічної екологічної оцінки (15 календарних днів) звернень, зауважень та пропозицій від громадськості не надходило.

Дата подання проєкту ДДП (Детального плану території), повідомлення про оприлюднення звіту про стратегічну екологічну оцінку та розміщення звіту СЕО на офіційному веб-сайті Великоомелянської громади https://vomelyana-gromada.gov.ua/news/  20 квітня 2023 року.

б) способи участі громадськості (надання письмових зауважень і пропозицій, громадські слухання тощо): Громадськість в межах строку громадського обговорення має право подати в письмовій формі зауваження та пропозиції до Звіту про СЕО та проекту документу державного планування. Усі зауваження і пропозиції до проекту документа державного планування та Звіту про СЕО, одержані протягом встановленого строку, підлягають обов’язковому розгляду замовником. За результатами розгляду замовник враховує одержані зауваження або вмотивовано їх відхиляє.

в) дата, час і місце проведення запланованих громадських слухань (у разі проведення): громадські слухання відбудуться 23 травня 2023 року о 11:00 годині в адмінприміщенні Великоомелянської сільської ради за адресою: с. Велика Омеляна, вул. Шевченка, буд. 79.

г) орган, від якого можна отримати інформацію та адресу, за якою можна ознайомитися з проектом документа державного планування, звітом про стратегічну екологічну оцінку та екологічною інформацією, у тому числі пов’язаною зі здоров’ям населення, що стосується документа державного планування: Великоомелянська сільська рада. Адреса: с. Велика Омеляна, вул. Шевченка, буд. 79.

ґ) орган, до якого подаються зауваження і пропозиції, поштова та електронна адреси та строки подання зауважень і пропозицій: Великоомелянська сільська рада, с. Велика Омеляна, вул. Шевченка, буд. 79, 35360. Електронна адреса – vomelyna@ukr.net, тел.: (0362) 278-157.

Зауваження та пропозиції до проекту державного планування та звіту про стратегічну екологічну оцінку надаються протягом 30 днів з дня опублікування повідомлення (в період з 21 квітня 2023 року по 20 травня 2023 року). Пропозиції та  зауваження подані після встановленого строку, не розглядаються.

д) місцезнаходження наявної екологічної інформації, у тому числі пов'язаної із здоров'ям населення, що стосується документа державного планування:

наявна екологічна інформація – Департамент екології та природних ресурсів Рівненської ОДА за адресою: 33028, м. Рівне, вул. Саймона Сміта, 20

наявна інформація пов'язаної із здоров'ям населення – Департамент цивільного захисту та охорони здоров’я населення Рівненської ОДА за адресою: 33028, м. Рівне, вул. 16 Липня, 38

  1. Необхідність проведення транскордонних консультацій щодо проекту документа державного планування:

Транскордонні консультації в рамках зазначеної СЕО не проводяться.