Стартувала Школа практичного менеджменту "ЛІДЕРСТВО ТА ГРАНТОВА ДІЯЛЬНІСТЬ"

  • 78

Для активного розвитку грантової діяльності і підвищення фахової кваліфікації проєктних менеджерів та працівників галузі культури територіальних громад спільно з обласним центром народної творчості стартувало навчання у Школі практичного менеджменту «Лідерство та грантова діяльність».

До числа учасників школи увійшли також і працівники Великоомелянської сільської ради .

Перший день навчання передбачав зустрічі з лідерами грантової діяльності Рівненщини за участі представників із 37 громад області.

 Любов Романюк – начальник управління культури і туризму облдержадміністрації, акцентувала увагу на важливості командної підготовки грантових проектів. Бо це в свою чергу дозволить розробити стратегічне бачення розвитку всієї громади і окремих її напрямків, виокремити чіткі стратегічні цілі та шляхи їх досягнення, зберегти та популяризувати культурну спадщину та втілити у життя культурно-мистецькі проекти.

 Досвідом з написання проектів поділилися Олександр Чижевський - в.о. директора Здолбунівського краєзнавчого музею, Світлана Патрикей, директорка Рівненської обласної бібліотеки для молоді, адміністратор простору «НОТА», Оксана Ігас, голова правління громадської організації «Нація Талантів», Надія Пивовар, керівниця проекту «Можливості без меж», Олена Ковтунець, проєктна менеджерка.

 Розглядалися питання комунікативної складової успішного проекту, шляхи пошуку партнерів та грантонадавачів, можливості фінансування для різних категорій проектів, управлінські компетенції тощо.