Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!» в дії

  • 68

Нагадуємо, що на Рівненщині продовжується Всеукраїнська інформаційна кампанія «Робота для ВПО: ти потрібен!», ініційована Міністерством з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України за підтримки Державного центру зайнятості та обласних військових адміністрацій з метою допомоги внутрішньо переміщеним особам працевлаштуватися та інтегруватися в нових умовах. Стартувала вона у вересні та до кінця жовтня 2023 року. Рівненська філія Рівненського ОЦЗ долучилася до проведення інформаційної кампанії, в рамках якої організовані заходи з інформування ВПО щодо вільних робочих місць, реалізації активних програм сприяння зайнятості населення, можливостей професійного навчання та перенавчання, організації підприємництва тощо.

Також ведеться системна робота з роботодавцями щодо важливості надання робочих місць для працевлаштування внутрішньо переміщених осіб.
Служба зайнятості для внутрішньо переміщених осіб допомагає з наступних питань:
- інформаційні та консультаційні послуги, пов’язані з працевлаштуванням;
- активні форми сприяння зайнятості;
- можливість працевлаштування за актуальними вакансіями;
- участь у громадських, суспільно корисних та інших роботах тимчасового характеру;
- можливість професійного навчання, у т. ч. навчання за ваучером;
- сучасні електронні сервіси служби зайнятості.
Внутрішньо переміщені особи, які виявили бажання зареєструватися у службі зайнятості, можуть зробити це онлайн, через портал Дія, або особисто, під час відвідування установи. У разі відсутності документів, що
підтверджують факт звільнення, ВПО мають право припинити такий трудовий договір в односторонньому порядку, подавши до центру зайнятості відповідну заяву.
За більш детальною інформацією ви можете звернутися до Рівненської філії Рівненського обласного центру зайнятості.