Протягом тижня на Івано-Франківщині тривав візит з обміну досвідом «Ефективна діяльність комунальних інституцій в громадах», організований Програмою «U-LEAD з Європою»

  • 82

До складу делегації були запрошені голова Великоомелянська сільська рада - Алла КАРПЮК та керівники органів місцевого самоврядування з Тернопільщини та Рівненщини - представники Білокриницької, Великоомелянської, Вирівської, Демидівської, Корецької, Олександрійської, Сарненської та Шпанівської територіальних громад.

Знайомство з добрими практиками громад Прикарпаття розпочалося з Лисецької громади перспективного та надійного партнера Великоомелянської сільської ради, адже саме під час одного з таких візитів на Рівненщину, була укладена угода про партнерство та співпрацю із Лисецька селищна рада .

Досвід Лисецької громади - ефективне управління майном та якісне надання послуг, створення з нуля і підтримка ефективної роботи КП, які можуть виконувати завдання із використанням місцевих ресурсів та впровадження енергоефективності.

Гості з Рівненщини зацікавилися роботою фабрики м’яких меблів Frankof, відтак керівники приватного підприємства провели екскурсію виробничими цехами.

Долинська громада поділилася досвідом в напрямку ефективного функціонування комунальних підприємств, налагодження міжнародної співпраці, проєктної діяльності та реалізації успішних проєктів по впровадженню енергоефективності.

Фінальний день у Городенківській громаді учасники візиту розпочали із покладання квітів до пам’ятника загиблим героям України та зустрічі з міським головою Городенківської громади й керівниками комунальних підприємств. У громаді впровадили проєктний підхід у роботу комунальних закладів та КП, розглядаючи його як можливість вчитись і залучити ресурс, якого не вистачає та ознайомились із успішним досвідом КУ «Фонд майна», створеним у 2021 році.

Окрім того, учасники візиту відвідали міський палац культури, який входить до комунального закладу «Центр культури і мистецтва», Городенківську багатопрофільну лікарню інтенсивного лікування», що є кластерною.

На завершення насиченого дня гості завітали до комунального закладу оздоровлення та відпочинку «Перлина Придністров‘я» для дітей поблизу Дністровського каньйону.

Впевнені, що отриманий досвід завжди є корисним та дієвим. Адже, метою таких обмінів є можливість імплементації наявного досвіду в громадах, обговорення проблемних питань в діяльності комунальних інституцій та налагодження особистої комунікації для подальшої співпраці.