З 1 квітня нові розміри ЄСВ для роботодавців та ФОП

  • 89

З 1 квітня нові розміри ЄСВ для роботодавців та ФОП

Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що з 1 квітня 2024 року відповідно до Закону України від 09.11.2023 року № 3460-IX ,,Про Державний бюджет України на 2024 рік” розмір мінімальної зарплати становитиме у місячному розмірі – 8000 грн (тобто на 900 грн більше ніж було встановлено з 1 січня ).

 

Відповідно, з  1 квітня 2024 року збільшиться сума  ЄСВ яку потрібно сплачувати підприємцям за себе та роботодавцям за найманих працівників, а саме:

- мінімальний страховий внесок з ЄСВ, який потрібно сплачувати за основних працівників, - 1760 грн.

- максимальна база для нарахування ЄСВ - 120000 грн.

- максимальний ЄВ – 26400 грн за місяць (22 % від 15 мінімальних зарплат). 

ЄСВ для ФОПів-єдинників, осіб, які провадять незалежну професійну діяльність, у розрахунку на місяць - 1760 грн.

 

При цьому ФОПи-єдинники та ФОП на загальній системі оподаткування та особи, які провадять незалежну професійну діяльність та члени фермерського господарства звільняються від сплати ЄСВ за себе з 1 березня 2022 року до припинення війни, а також протягом наступних 12 місяців.

Однак, приймаючи рішення щодо використання наданої державою можливості впродовж певного часу не сплачувати єдиний внесок, необхідно пам’ятати, що відповідні періоди роботи не будуть зараховані до страхового стажу для призначення пенсії в майбутньому.

Звертаємо увагу, що відповідно до вимог чинного законодавства, до страхового стажу зараховуються тільки ті періоди діяльності, за які повністю сплачені страхові внески.

Дубенська ДПІ пропонує підприємцям щомісячно сплачувати єдиний внесок, що є запорукою наповнення бюджету, а відтак і своєчасного здійснення пенсійних та соціальних виплат в умовах воєнного стану.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX