Право на отримання податкової знижки

  • 27

Право на отримання податкової знижки

Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що починаючи з 1 січня 2024 року, громадяни мають змогу отримати податкову знижку за витратами, здійсненими у 2023 році.

Право на  отримання податкової знижки визначено статтею 166 Податкового кодексу України (зі змінами). Якщо платник податку до кінця податкового року, наступного за звітним не скористався правом на нарахування податкової знижки, то таке право на наступні податкові роки не переноситься.

Підстави для нарахування податкової знижки із зазначенням конкретних сум відображаються платником податку у річній податковій декларації, яка подається по 31 грудня включно наступного за звітним податкового року.

Декларацію про майновий стан і доходи з метою реалізації права на податкову знижку з копіями первинних документів можна подати віддалено, використовуючи електронні сервіси ДПС, без відвідування Центрів обслуговування платників. Фахівці ДПІ для подання декларації рекомендують використовувати не лише “Електронний кабінет платника” (https://cabinet.tax.gov.ua/), а й мобільний застосунок «Моя податкова», який є простим і зручним інструментом для отримання основних електронних сервісів податкової служби.

Все більше платників податків високо оцінюють переваги подання звітності в електронному вигляді, а саме: економію часу, вибір часу здачі звітності, зручного для суб’єкта господарювання, постійне оновлення програмного забезпечення відповідно до останніх норм законодавства, автоматичне формування архіву електронних копій звітів, квитанцій та інших документів.

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»