Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера

Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера

  • Переглядів: 73

Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що порядок присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків регламентується Положенням, затвердженим Наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822. 

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки

  • Переглядів: 90

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки Головне управління ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до п.п. «в» п. 176.1 ст. 176 Податкового кодексу України платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за встановленою формою.

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна

  • Переглядів: 61

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що фізичні та юридичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати (п. 2 ст. 325 ЦКУ).

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО

  • Переглядів: 109

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій  та/або через програмні РРО.

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

  • Переглядів: 106

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи Головнt управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Щодо порядку проведення розрахунків у безготівковій формі

Щодо порядку проведення розрахунків у безготівковій формі

  • Переглядів: 55

Щодо порядку проведення розрахунків у безготівковій формі Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 29 липня 2022 року № 894 «Про встановлення строків, до настання яких торговці повинні забезпечити можливість здійснення безготівкових розрахунків (у тому числі з використанням електронних платіжних засобів, платіжних застосунків або платіжних пристроїв) за продані ними товари (надані послуги)».

Про терміни подання громадянами щорічної декларації

Про терміни подання громадянами щорічної декларації

  • Переглядів: 50

Про терміни подання громадянами щорічної декларації Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що податкові декларації подаються за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року для платників податку на доходи фізичних осіб, у тому числі самозайнятих осіб, до 1 травня року, що настає за звітним, крім випадків, передбачених розділом IV Податкового кодексу України.

Про оподаткування спадщини

Про оподаткування спадщини

  • Переглядів: 80

Про оподаткування спадщини Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що п. 174.2 ст. 174 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) врегульовано питання оподаткування податком на доходи фізичних осіб об’єктів спадщини. Зокрема, встановлено, що  за нульовою ставкою ПДФО оподатковуються :

Щодо застосування РРО/ПРРО

Щодо застосування РРО/ПРРО

  • Переглядів: 56

Щодо застосування РРО/ПРРО Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з 01.01.2022 застосування реєстратора розрахункових операцій (РРО) та/або програмного РРО (ПРРО) є обов’язковим для фізичних осіб – підприємців – платників єдиного податку ІІ – ІV групи при продажу товарів, робіт, послуг, у разі здійснення ними розрахункових операцій у розумінні Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування РРО у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» зі змінами.

Щодо відмови від реєстраційного номера облікової картки платника податків

Щодо відмови від реєстраційного номера облікової картки платника податків

  • Переглядів: 119

Щодо відмови від реєстраційного номера облікової картки платника податків Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що якщо фізична особа через свої релігійні переконання відмовляється від реєстраційного номера облікової картки платника податків, необхідно подати повідомлення за ф. № 1П до контролюючого органу за своєю податковою адресою (місцем проживання) або до будь-якого контролюючого органу у разі, якщо фізична особа перебуває за межами населеного пункту проживання (п. 3 розд. VIІI Положення № 822), яке є водночас заявою для обліку в окремому реєстрі Державного реєстру.

Гід державних послуг. Банер