Про необхідность відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів

Про необхідность відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів

  • Переглядів: 45

Про необхідность відображення в чеках РРО/ПРРО усіх обов’язкових реквізитів Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що у ході здійснення податкового контролю суб’єктів господарювання, які здійснюють роздрібну реалізацію алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального із застосуванням РРО/ПРРО в переважній більшості випадків встановлюються порушення вимог щодо форми та змісту розрахункових документів при реалізації товарів підакцизної групи.

Щодо формування фіскальних чеків під час відсутності зв’язку між РРО та сервером

Щодо формування фіскальних чеків під час відсутності зв’язку між РРО та сервером

  • Переглядів: 52

Щодо формування фіскальних чеків під час відсутності зв’язку між РРО та сервером  Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до підпункту 3.1.2 пункту 3.1 розділу ІІІ Вимог щодо створення контрольної стрічки в електронній формі у реєстраторах розрахункових операцій та модемів передачі даних, затверджених наказом Міністерства фінансів України від 08.10.2012 № 1057, РРО повинен, зокрема, забезпечувати накопичення контрольно-звітної інформації у разі неможливості передачі її через порушення зв’язку із сервером обробки інформації з будь-яких причин та автоматичну передачу накопиченої інформації до сервера обробки інформації після відновлення зв’язку. Також відбувається блокування проведення розрахункових операцій у разі неможливості передачі контрольно-звітної інформації до сервера обробки інформації протягом 72 годин.

Щодо права на податкову соціальну пільгу особи з інвалідністю ІІІ групи з дитинства

Щодо права на податкову соціальну пільгу особи з інвалідністю ІІІ групи з дитинства

  • Переглядів: 109

Щодо права на податкову соціальну пільгу особи з інвалідністю ІІІ групи з дитинства Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що платник податку на доходи фізичних осіб має право на зменшення суми загального місячного оподатковуваного доходу, отримуваного від одного роботодавця у вигляді заробітної плати, на суму податкової соціальної пільги у розмірі, що дорівнює 150 відс. суми пільги, визначеної п.п. 169.1.1 п. 169.1 ст. 169 ПКУ, для такого платника податку, який є особою з інвалідністю I або II групи, у тому числі з дитинства, крім осіб з інвалідністю, пільга яким визначена п.п. «б» п.п. 169.1.4 п. 169.1 ст. 169 ПКУ (осіб з інвалідністю І і ІІ групи, з числа учасників бойових дій на території інших країн у період після Другої світової війни).

Оподаткування ПДФО новорічних подарунків

Оподаткування ПДФО новорічних подарунків

  • Переглядів: 126

Оподаткування ПДФО новорічних подарунків Головне управління ДПС у Рівненській області звертає увагу, що об’єктом оподаткування податком на доходи фізичних осіб (ПДФО) є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід відповідно до п.п.163.1.1 п. 163.1. ст. 163 Податковим кодексом України (далі – ПКУ). 

З 1 січня 2024 року нові розміри ЄСВ для роботодавців та ФОП

З 1 січня 2024 року нові розміри ЄСВ для роботодавців та ФОП

  • Переглядів: 94

З 1 січня 2024 року нові розміри ЄСВ для роботодавців та ФОП  Головне управління ДПС у Рівненській області  повідомляє, що згідно Закону України від 09 листопада 2023 року № 3460-IX «Про Державний бюджет України на 2024 рік», який набере чинності з 01.01.2024 передбачено, що у 2024 році відбудеться два етапи підвищення мінімальної зарплати, яка становитиме:

Повідомте податкову службу про прийняття на роботу працівника

Повідомте податкову службу про прийняття на роботу працівника

  • Переглядів: 213

Повідомте податкову службу про прийняття на роботу працівника Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує,  що працівник  не може бути допущений до роботи без укладення трудового договору, оформленого наказом чи розпорядженням власника або уповноваженого ним органу та  повідомлення про це відповідного органу ДПС,  відповідно до порядку, встановленого Кабінетом Міністрів України (стаття 24 Кодексу законів про працю України).

Гід державних послуг. Банер