Щодо права на податкову знижку платнику податку, який навчається в аспірантурі

Щодо права на податкову знижку платнику податку, який навчається в аспірантурі

  • Переглядів: 98

Щодо права на податкову знижку платнику податку, який навчається в аспірантурі Головне управління ДПС в Рівненській області нагадує, що відповідно до п.п. 166.3.3 п. 166.3 ст. 166 Податкового кодексу платник податку має право включити до податкової знижки фактично здійснені ним протягом звітного податкового року, визначеного з урахуванням положень п. 164.6 ст. 164 ПКУ, витрати у вигляді суми коштів, сплачених платником податку на користь вітчизняних закладів дошкільної, позашкільної, загальної середньої, професійної (професійно-технічної) та вищої освіти для компенсації вартості здобуття відповідної освіти таким платником податку та/або членом його сім’ї першого ступеня споріднення та/або особи, над якою встановлено опіку чи піклування, або яку влаштовано до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу, якщо такого платника податку призначено відповідно опікуном, піклувальником, прийомним батьком, прийомною матір’ю, батьком-вихователем, матір’ю-вихователькою.  

Щодо повторного подання ФОП повідомлення за ф. 20-ОПП у разі зміни прізвища

Щодо повторного подання ФОП повідомлення за ф. 20-ОПП у разі зміни прізвища

  • Переглядів: 51

Щодо повторного подання ФОП повідомлення за ф. 20-ОПП у разі зміни прізвища Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що з метою забезпечення державних органів та органів місцевого самоврядування, а також учасників цивільного обороту достовірною інформацією про, зокрема фізичних осіб – підприємців, створений Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань (далі – ЄДР), який ведеться відповідно до Закону України від 15 травня 2003 року № 755-IV «Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців та громадських формувань» із змінами і доповненнями (далі – Закон № 755).

Реєстрація фізичних осіб – благодійників в реєстрі волонтерів

Реєстрація фізичних осіб – благодійників в реєстрі волонтерів

  • Переглядів: 90

Реєстрація фізичних осіб – благодійників в реєстрі волонтерів Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що відповідно до змін внесених до Закону України «Про благодійну діяльність та благодійні організації» спрощено процедуру включення фізичних осіб – благодійників до Реєстр волонтерів антитерористичної операції та/або здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії  російської федерації.

Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера

Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера

  • Переглядів: 43

Алгоритм дій при втраті ідентифікаційного номера Головне управління ДПС у Рівненській області повідомляє, що порядок присвоєння реєстраційного номера облікової картки платника податків регламентується Положенням, затвердженим Наказом Міністерства фінансів України від 29.09.2017 № 822. 

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки

  • Переглядів: 75

Щодо відомостей, які повинна містити довідка про доходи для отримання податкової знижки Головне управління ДПС у Рівненській області інформують, що відповідно до п.п. «в» п. 176.1 ст. 176 Податкового кодексу України платники податків зобов’язані подавати податкову декларацію про майновий стан і доходи за встановленою формою.

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна

  • Переглядів: 39

Про оподаткування продажу об’єктів рухомого майна Головне управління ДПС у Рівненській області інформує, що фізичні та юридичні особи можуть бути власниками будь-якого майна, за винятком окремих видів майна, які відповідно до закону не можуть їм належати (п. 2 ст. 325 ЦКУ).

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО

  • Переглядів: 81

Про облік товарних запасів для користувачів ПРРО Головне управління ДПС у Рівненській області нагадує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг зобов’язані, зокрема, проводити розрахункові операції через реєстратори розрахункових операцій  та/або через програмні РРО.

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи

  • Переглядів: 71

Увага! Нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи Головнt управління ДПС у Рівненській області звертає увагу платників податків – фізичних осіб, що з 01.01.2024 вводиться в дію нова форма податкової декларації про майновий стан і доходи (далі – декларація), у зв’язку із набранням чинності наказу Міністерства фінансів України від 28 серпня 2023 року № 467 «Про затвердження Змін до форми податкової декларації про майновий стан і доходи та Інструкції щодо заповнення податкової декларації про майновий стан і доходи», зареєстрованого в Мінюсті 18 жовтня 2023 року за № 1817/40873. 

Гід державних послуг. Банер