Подання податкової декларації платником єдиного податку у разі зміни групи протягом  звітного року

Подання податкової декларації платником єдиного податку у разі зміни групи протягом звітного року

  • Переглядів: 43

Фахівці Головного управління ДПС у Рівненській області інформують, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку (першої – третьої груп), який протягом року самостійно прийняв рішення про зміну групи платника єдиного податку, в т. ч. з IV кварталу звітного року (незалежно від нової обраної першої – третьої групи платника єдиного податку), подає до контролюючого органу податкову декларацію платника єдиного податку – фізичної особи – підприємця (далі – Декларація) наростаючим підсумком у строки, встановлені для квартального податкового (звітного) періоду, в якій заповнює відповідні розділи Декларації для відповідної групи платника єдиного податку, на якій перебував такий платник.

Первинна реєстрація РРО

Первинна реєстрація РРО

  • Переглядів: 53

Головне управління ДПС у Рівненській області  нагадує, що відповідно до п. 3 ст. 3 Закону України від 06 липня 1995 року № 265/95-ВР «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі громадського харчування та послуг» із змінами та доповненнями (далі – Закон № 265) суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій або безготівковій формі (із застосуванням платіжних карток, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (далі – РРО) що включені до Державного реєстру РРО (далі – Реєстр РРО) та/або програмні реєстратори розрахункових операцій, з додержанням встановленого порядку їх застосування.

ОГОЛОШЕННЯ про перенесення громадських слухань

ОГОЛОШЕННЯ про перенесення громадських слухань

  • Переглядів: 80

Великоомелянська сільська рада повідомляє  про перенесення громадських слухань щодо врахування пропозицій громадськості щодо розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні – внесення змін до містобудівної документації «Детальний план території для будівництва та обслуговування виробничо-складських приміщень за межами населеного пункту на території Великоомелянської сільської ради». 

Повідомлення  про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті  містобудівної документації

Повідомлення про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації

  • Переглядів: 156

Відповідно до Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності», постанови Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 року № 555 «Про затвердження Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні».

ОДНОРАЗОВА ГРОШОВА ДОПОМОГА У РАЗІ ПОРАНЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ

ОДНОРАЗОВА ГРОШОВА ДОПОМОГА У РАЗІ ПОРАНЕННЯ ВІЙСЬКОВОСЛУЖБОВЦЯ

  • Переглядів: 79

Військовослужбовцям у разі поранення (контузії, травми або каліцтва), що призвело до встановлення інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності, виплачують одноразову грошову допомогу у випадку, коли таке поранення пов’язане з захистом Батьківщини, виконанням обов’язків військової служби, або із захворюванням, яке пов’язане з військовою службою.

Нагадуємо про важливість оцифрування даних!

Нагадуємо про важливість оцифрування даних!

  • Переглядів: 68

Подбайте про переведення Ваших документів також в цифровий формат! Для документів, які посвідчують особу, можна звернутись до органів міграційної служби або ЦНАП з метою отримання ID картки та впевнитись, що місце проживання зареєстровано в реєстрі територіальної громади.

Хто і де може вручити повістку

Хто і де може вручити повістку

  • Переглядів: 117

Працівники військкоматів та розширених територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки готують та вручають повістки. За новим порядком, вручати повістку призовникам, військовозобов’язаним та резервістам можуть також керівники держорганів, органів місцевого самоврядування, а також керівники підприємств, установ, організацій. Однак, зазначені особи зобов’язані це зробити лише у випадку отримання від військкоматів відповідних розпоряджень. Шаблон повістки, затверджений постановою Кабінету Міністрів України від 30 грудня 2022 року.

Пам’ятка пасічнику про алгоритм дій, якщо відбулось отруєння бджіл

Пам’ятка пасічнику про алгоритм дій, якщо відбулось отруєння бджіл

  • Переглядів: 175

Якщо пасічник хоче відшкодувати заподіяні йому збитки, то він повинен діяти швидко й оперативно. Тому, що вже через 3-4 дні слідів пестицидів в відібраному матеріалі можна не знайти. Терміново звернутись до місцевої влади (голови районної державної адміністрації, міськвиконкому, сільського чи міського голови) офіційно з письмовою заявою про отруєння бджіл з проханням про створення комісії. Голова письмовим розпорядженням створює комісію, яка оглядає пасіки, виявляє причини загибелі бджіл, ймовірних підозрюваних осіб в загибелі бджіл, оцінює розміри збитків.

Про проведення земельного аукціону

Про проведення земельного аукціону

  • Переглядів: 161

Продаж права оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення комунальної власності площею 0,0234 га з кадастровим номером 5624682000:01:015:0295 для будівництва та обслуговування будівель торгівлі, яка розташована с. Велика Омеляна на території Великоомелянської сільської ради Рівненського району Рівненської області. Дата проведення аукціону - 03-03-2023 / 11:45